h

Nieuws uit 2010

17 december 2010

Tja, en toen was er democratie...


Het extra debat over de informatievoorziening rond het Atalanta project, de problemen en de steunverlening aan het huidige dierenpark en de plannen voor het nieuwe dierenpark op de Es, is donderdag 16 december niet doorgegaan.
Dit debat werd aangevraagd door de fracties van DOP, Wakker Emmen en de SP. We maakten hierbij gebruik van ons recht om een vergadering te organiseren.

Lees verder
17 december 2010

DPE Next?

Afgelopen dinsdag was er een extra commissievergadering met als onderwerp DPE Next. De dierentuin is vrijwel failliet en kan alleen doorgaan na hard ingrijpen in de bedrijfsvoering. Een reorganisatie is inmiddels ingezet na kort maar hevig overleg met de vakbonden en gaat ten koste van vele banen en 'gedachte' zekerheden. Nu moet de gemeenteraad beslissen of en hoe ze wil zorgen dat de dierentuin kan overleven tot de tijd aanbreekt dat ze kunnen verhuizen naar het nieuwe onderkomen op de es. Hoe staat de SP eigenlijk in deze discussie?

Lees verder
5 december 2010

www.drentheco2nee.nl gelanceerd

Is het slikken of stikken met de CO2-opslag in de Drentse ondergrond? Wat de SP betreft werkt dat niet zo. Met de site www.drentheco2nee.nl kan iedereen een steentje bijdragen aan een breed gedragen NEE tegen ondergrondse CO2 opslag.

Lees verder
2 december 2010

MENSEN MET BEPERKING BETALEN DE CRISIS

Het klinkt sympathiek. Haal mensen uit de beschermde werkomgeving en breng hen onder bij reguliere werkgevers. Dit mag misschien het doel zijn, de uitkomst van het kabinetsbeleid zal het nooit worden. De miljardenbezuiniging op de sociale werkplaatsen en jonggehandicapten is ondoordacht en niet sociaal. Het kabinet ontneemt tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking hun baan, bestaan en waardigheid.

Lees verder
2 december 2010

Grote belangstelling voor manifestatie in Den Bosch

Ruim 1500 mensen kwamen zaterdag 27-11 naar de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook vrijwel alle afdelingen uit Drenthe waren die dag vertegenwoordigd.

Lees verder
12 november 2010

"Wij willen werk, geen armoede"

wsw
De actie tegen plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen blijkt een groot succes. Binnen twee weken tijd hebben al 10.000 mensen via de actiesite www.armoedewerktniet.nl de petitie getekend. Zaterdag 27 november is er een actiedag in de Brabanthallen in Den Bosch, waar onder andere Emile Roemer en Job Cohen zullen spreken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier