h

Nieuws uit 2018

11 december 2018

ALGEMENE LEDEN VERGADERING EUROPESE VERKIEZINGEN

Foto: SP

Voor de SP afdelingen Drenthe vindt maandagavond 17 december een ledenvergadering plaats met SP Tweedekamerlid Renske Leijten. Zij komt het concept verkiezingsprogramma voor de Europe Verkiezingen toelichten.

Lees verder
6 november 2018

SP-voorzitter Meyer naar Coevorden

Foto: SP

Landelijk SP-voorzitter Ron Meyer zal woensdag 14 november Coevorden aan doen in zijn tour door het land. Tijdens een openbare avond in Theater Hofpoort spreekt Meyer over de staat van de Nederlandse samenleving. Onlangs publiceerde Meyer met Grip een boek aan de hand van honderd gesprekken met wetenschappers, kunstenaars en maatschappelijk leiders.

Lees verder
6 november 2018

Begroting 2019, een soap in twee delen

Foto: SP

Maandagmiddag 5 november 2018 blijft voor altijd een merkwaardig moment in de Emmense politiek. De begrotingsvergadering werd volledig anders doordat het college twee dagen voor de begrotingsvergadering bekend moest maken dat het verwachte tekort nu 8 miljoen was geworden, een verdubbeling ten opzichte van begin oktober!

Lees verder
6 november 2018

SP STELT VRAGEN OVER VERPLICHTE SANERING ASBESTDAKEN

Foto: SP

Onlangs is in de Tweede Kamer het besluit genomen om vanaf 2025 het hebben van asbestdaken voor de eigenaren strafbaar te stellen. De SP fractie in Emmen doet het college het voorstel om te onderzoeken of in samenwerking met provincie en andere Drentse gemeenten deze gigantische saneringsoperatie kan worden uitgevoerd. Ook willen wij dat duidelijk wordt welke steun de houders van asbestdaken, ook de bezitters van kleine schuurtjes met golfplaten van de gemeente kunnen krijgen.

Lees verder
3 september 2018

Tijd voor rechtvaardigheid!

Foto: SP

SP leider Lilian Marijnissen trapt op 15 september een nieuw initiatief af, een beweging voor iedereen die gelooft in rechtvaardigheid. Die dag is het 10 jaar geleden dat de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, en 10 jaar later is ons land er niet rechtvaardiger op geworden. Kom allen naar de manifestatie ‘Tijd voor Rechtvaardigheid’, een groots openlucht evenement in het centrum van Rotterdam. 

Lees verder
5 juli 2018

Kadernota 2019

Foto: onbekend / google

Tijdens de behandeling van de kadernota 2019 heeft de SP vooral aandacht gevraagd voor solidariteit en bestrijden van armoede!

Lees verder

Pagina's

U bent hier