h

Nieuws uit 2002

31 oktober 2002

Actie tegen magneetzweeftrein

De SP-afdeling Emmen zal begin november grootscheeps actie gaan voeren tegen de komst van de zweeftrein. Leden van deze afdeling zullen bij diverse bus- en treinstations en andere belangrijke punten in de regio actiekranten uitdelen waarin alle bezwaren tegen dit geldverslindend prestige-object van de regering uiteengezet worden.

Lees verder
9 september 2002

FNV start acties voor behoud van gesusidieerd werk

Op maandag 9 september 2002 werd in Groningen het startsein gegeven van de door de FNV bonden georganiseerde actie voor behoud van gesubsidieerde banen, de zogenaamde Melkertbanen. Ook vanuit Emmen vertrokken veel mensen naar Groningen om daar met hun aanwezigheid te demonstreren voor behoud van deze banen en zo hun onvrede met de plannen van het kabinet kenbaar te maken.

Lees verder
28 augustus 2002

Dorps - en buurthuizen moeten verdwijnen?

Onze CDA cultuurwethouder, u weet wel, die wethouder die cultuur met een grote "C" schrijft, juist ja, Klaver. Ja die wethouder krijgt toch zijn zin als de gemeenteraad geen spaak in het wiel steekt.

Lees verder
28 augustus 2002

BVO Emmen, de tijd dringt of toch niet?

Hoe had onze burgervader Cees Bijl het ook alweer geregeld voor de BVO Emmen. In de pauze van de raadsvergadering snel even zorgen dat een aantal neuzen dezelfde kant op gingen staan. Even de fractie van PvdA en de fractie van CDA bewerken en ja hoor, het werkte. De beide fracties lieten zich daar door Cees Bijl instrueren. Zijn eigen PvdA diende een nieuw voorstel in en geheid de fractie met het motto "De stekker er uit" steunde met voldoende stemmen het voorstel.

Lees verder
29 juli 2002

Loeksham 3

Henk Menger heeft, als gemachtigde van de familie Detmers, zijn laatste rechtzaken tegen de gemeente Emmen gewonnen. Nu zult u zeggen: hoe wat en waar, maar laten we de geheugens nog eens opfrissen.

Lees verder
28 juli 2002

Opmaat

In 1995 besloot de gemeenteraad om alle Emmer welzijnsinstellingen te fuseren. De SP was daar niet voor. Allerlei werksoorten werden op een hoop gegooid. In plaats van overzichtelijke en controleerbare werkeenheden ontstond er een onbestuurbare "welzijnsmoloch". Voor deze fatale beslissing is het gemeentebestuur verantwoordelijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier