h

Nieuws uit 2005

20 december 2005

SP Emmen kraakt asbestonderzoek gemeente

De SP Emmen stelt, dat het asbestonderzoek van de gemeente Emmen ondeugdelijk is. Rick Denkers van de SP Emmen,: "wij hebben naar aanleiding van het eindrapport van de gemeente diverse specialisten geraadpleegd en komen tot de conclusie dat er te veel aan te merken valt op het uitgevoerde onderzoek.""

Lees verder
6 december 2005

Personeel EMCO liep geen risico

Personeel van de EMCO-groep heeft geen gezondheidsrisico's gelopen, door contact met asbestresten tijdens, werkzaamheden bij de Rietlanden in Emmen. Dat antwoordt staatssecretaris Henk van Hoof (sociale zaken en werkgelegenheid) op kamervragen over de vermeende asbestaffaire in Emmen. De Socialistische Partij is verbaasdover dat antwoord.

Lees verder
5 december 2005

SP verbaast over antwoorden staatssecretaris Van Hooff

De Staatssecretaris heeft op de kamer vragen geantwoord van SP 2e kamerleden de Wit en van Velzen. De staatssecretaris geeft aan, dat de EMCO-groep volgens de regels heeft gereageerd op de melding van asbest door haar medewerkers. Hierbij vergeet de staatssecretaris echter, dat er al eerder meldingen (in April en Mei 2005) zijn gedaan die door de verantwoordelijken binnen de EMCO groep volstrekt zijn genegeerd. De directie van de EMCO-groep heeft tegenover diverse journalisten ook toegegeven, dat er al eerder meldingen zijn geweest.

Lees verder
24 november 2005

Hoeveelheid asbest in Rietlanden is nihil

In de aarden wal bij het sportpark in de Emmerwijk Rietlanden is slechts een zeer kleine hoeveelheid asbest gevonden. De aangetroffen hoeveelheid is zo klein dat er aan saneren zelfs niet gedacht hoeft te worden. Dat blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van de gemeente Emmen is verricht na alarmerende berichten van de Emmer SP over asbest op de eerder genoemde locatie.

Lees verder
15 november 2005

Uitslag enquête in de Rietlanden

Hier volgt de uitslag van de op 7 en 8 november gehouden enquête in de buurt van het voetbalveld in de wijk
De Rietlanden.

Lees verder
11 november 2005

SP Emmen blij met voortschrijdend inzicht gemeente Emmen

De SP Emmen heeft de gemeente afgelopen dinsdag erop gewezen, dat zij resultaten naar buiten hebben gebracht van een onderzoek op een verkeerd taluud. Gisteren heeft de gemeente alsnog onderzoek laten doen op het juiste taluud. Wij zijn blij met dit voortschrijdende inzicht van de wethouder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier