h

WSW

27 november 2014

SP presenteert noodfonds voor de sociale werkvoorziening

Ook in 2015 moeten arbeidsgehandicapten zekerheid hebben van hun baan en inkomen. Dat stelt SP-Kamerlid Sadet Karabulut in aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken in de Tweede Kamer. Daarom presenteert Karabulut een noodfonds om volgend jaar 10.000 arbeidsgehandicapten aan het werk te houden. Met dit noodfonds kunnen tijdelijke contracten in sociale werkplaatsen worden omgezet in vaste contracten. Ook kunnen de duizenden mensen die op de wachtlijst voor de sociale werkvoorziening staan een arbeidsplek krijgen.

Lees verder
10 maart 2013

ZET MENSEN IN DE KNEL NIET BUITENSPEL

Op 6 maart was er een openbare bijeenkomst van de SP in hotel ten Cate met de titel “Zet mensen in de knel niet buitenspel”.

Lees verder
19 februari 2013

Openbare informatie avond op 6 maart as.

De SP maakt zich grote zorgen over de komende overgang van Rijks- en provincietaken naar de gemeentes. Het gaat dan met name om de Jeugdzorg, de Wet Werken Naar Vermogen en het stuk begeleiding dat vanuit de AWBZ naar de WMO gaat.

Lees verder
15 november 2012

Mooie samenwerking oppositie Emmen

Tijdens de afgelopen begrotingsvergaderingen hebben vijf van de oppositiepartijen samen opgetrokken tegen de voorgestelde begroting. Uiteindelijk heeft het niet tot een andere begroting geleid maar het signaal richting college is wel overgekomen. Hieronder leest u de gezamenlijke verklaring van BGE, DOP, Wakker Emmen, GroenLinks en de SP.

Lees verder
28 februari 2012

Landelijke actiedag SW 22 maart


CNV Publieke Zaak organiseert 22 maart 2012 samen met Abvakabo FNV een grote actiedag voor de Sociale Werkvoorziening. Op die dag wordt er op het Malieveld geprotesteerd tegen het ingediende wetsontwerp Wet Werken naar Vermogen van staatssecretaris De Krom.

Lees verder
18 februari 2012

Medewerkers sociale werkvoorziening voeren actie in Assen

Wie? Honderden medewerkers van Drenthse sw-bedrijven
Wat? Actie tegen nieuwe Wet werken naar vermogen
Waar? Javastraat / Onder de Beuken, Assen, Stadhuis
Wanneer? donderdag 23 februari 2012, 11.30 tot 13.30 uur

Lees verder
13 juni 2011

BOOS op DONNER /demonstratie WSW ULFT

Het was een uitstekende actiedag in ULFT ,als SP zijn we blij met een hoge opkomst protesterende mensen die bij de SW bedrijven werkzaam zijn ,hun begeleiders en de verschillende bonden (ABVA KABO FNV CNV).De PvdA was ook met een groepje vertegenwoordigd.
De SP was in grote aantallen aanwezig en samen stonden ze, zij aan zij met ‘hun’ WSW bedrijf uit de verschillende regio’s.

Lees verder
2 december 2010

Grote belangstelling voor manifestatie in Den Bosch

Ruim 1500 mensen kwamen zaterdag 27-11 naar de manifestatie ‘Armoede werkt niet’ in de Brabanthallen in Den Bosch. Ook vrijwel alle afdelingen uit Drenthe waren die dag vertegenwoordigd.

Lees verder
12 november 2010

"Wij willen werk, geen armoede"

wsw
De actie tegen plannen van het Kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen blijkt een groot succes. Binnen twee weken tijd hebben al 10.000 mensen via de actiesite www.armoedewerktniet.nl de petitie getekend. Zaterdag 27 november is er een actiedag in de Brabanthallen in Den Bosch, waar onder andere Emile Roemer en Job Cohen zullen spreken.

Lees verder
29 november 2009

EMCO

Na een actie aan de poort van EMCO. waarbij we folders hebben uitgedeeld om te weten te komen wat er leeft bij de medewerkers heeft de SP een telefoonlijn opengesteld voor de mensen om hun verhalen te vertellen, goede of slechte verhalen. Deze verhalen zijn verzameld in een rapport. In het rapport hebben we specifiek ervoor gekozen er geen conclusies aan te verbinden omdat de ervaringen van de mensen voor zichzelf spreken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier