h

Hoeveelheid asbest in Rietlanden is nihil

24 november 2005

Hoeveelheid asbest in Rietlanden is nihil

In de aarden wal bij het sportpark in de Emmerwijk Rietlanden is slechts een zeer kleine hoeveelheid asbest gevonden. De aangetroffen hoeveelheid is zo klein dat er aan saneren zelfs niet gedacht hoeft te worden. Dat blijkt uit het onderzoek dat in opdracht van de gemeente Emmen is verricht na alarmerende berichten van de Emmer SP over asbest op de eerder genoemde locatie.

De resultaten komen overeen met de eerste bevindingen. Het onderzoek. is inmiddels afgerond. Rick Denkers van de Emmer SP liet gisteravond weten dat hij het bewuste onderzoek net heeft ontvangen. "We hebben het doorgestuurd naar onze deskundigen. Het is te vroeg om met een inhoudelijke reactie te komen, maar duidelijk is dat wij vraagtekens zetten bij het onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren." Het onderzoek kostte de gemeente Emmen zo'n vierduizend euro.

┬ę Dagblad van het Noorden 24-11-2005

U bent hier