h

Nieuws uit 2012

27 december 2012

Het allerbeste voor 2013

Zo aan het eind van het jaar kijken we allemaal wel eens terug wat het jaar gebracht heeft en wens je elkaar graag het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. We hebben een bijzonder jaar achter de rug. Veel mensen hebben zelf, of in hun omgeving, de gevolgen van de crisis gevoeld. Velen – misschien u ook wel – kennen inmiddels wel iemand in zijn eigen omgeving die zijn baan verloren heeft, die minder thuiszorg krijgt of die het koophuis maar niet verkocht krijgt. Het is een tijd geweest met veel onzekerheden.

Lees verder
19 december 2012

Van huishoudelijke hulp naar schoonmaakondersteuning

Het juridische experiment van de gemeente Emmen, om van de individuele voorziening huishoudelijke hulp per 1 januari 2013 voor de meeste mensen een algemene voorziening schoonmaakondersteuning te maken, vraagt om uitleg, hulp en actie aan de inwoners van Emmen. Dat is de mening van de SP, Wakker Emmen, Drentse Ouderen Partij (DOP), GroenLinks en de Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE).

Lees verder
15 november 2012

Mooie samenwerking oppositie Emmen

Tijdens de afgelopen begrotingsvergaderingen hebben vijf van de oppositiepartijen samen opgetrokken tegen de voorgestelde begroting. Uiteindelijk heeft het niet tot een andere begroting geleid maar het signaal richting college is wel overgekomen. Hieronder leest u de gezamenlijke verklaring van BGE, DOP, Wakker Emmen, GroenLinks en de SP.

Lees verder
7 november 2012

Bijdrage SP in begrotingsvergadering - anders dan anders!

Maandag 5 november jl. stond het eerste deel van de begrotingsvergadering op het programma. Vanwege de starheid die het college toont inzake de WMO en dan met name de Huishoudelijke Hulp, hebben de fracties van de SP, DOP, BGE, GroenLinks en Wakker Emmen hebben besloten om gezamenlijk een bijdrage te leveren in de begrotingsvergadering van maandag 5 november jl. Hieronder kunt u deze bijdrage lezen....

Lees verder
19 oktober 2012

Actie voor behoud goede thuiszorg

Donderdagavond 18 oktober voerde de Abvakabo actie voor het behoud van een goede thuiszorg in Emmen.Hierbij voerde Renske Leijten namens de SP het woord.
Zij gaf nogmaals aan dat de aanbesteding door de gemeente niet verplicht is, het college kiest hier toch voor met alle pijnlijke gevolgen van dien.

Lees verder
19 oktober 2012

College toch megalomaan?

Het woord megalomaan is al eens gevallen tijdens een raadsvergadering, we vonden het toen wat overtrokken, nu minder....

Lees verder

Pagina's

U bent hier