h

Het allerbeste voor 2013

27 december 2012

Het allerbeste voor 2013

Zo aan het eind van het jaar kijken we allemaal wel eens terug wat het jaar gebracht heeft en wens je elkaar graag het allerbeste toe voor het nieuwe jaar. We hebben een bijzonder jaar achter de rug. Veel mensen hebben zelf, of in hun omgeving, de gevolgen van de crisis gevoeld. Velen – misschien u ook wel – kennen inmiddels wel iemand in zijn eigen omgeving die zijn baan verloren heeft, die minder thuiszorg krijgt of die het koophuis maar niet verkocht krijgt. Het is een tijd geweest met veel onzekerheden.

Ook voor de SP was het een bijzonder jaar. De SP is in september niet zo groot geworden als ik hoopte, maar we zijn er wel in geslaagd om vertrouwen te winnen onder heel veel Nederlanders. Het was een heftige campagne, er is veel gebeurd. Zondag 23 december jl. was er op Nederland 1 om 23:10 uur een hele mooie documentaire van filmmaker Coen Verbraak te zien over deze campagne, die over de SP en over mijzelf is gemaakt. Ik hoor heel graag wat u van de documentaire vond. Laat een bericht achter op mijn facebook-pagina of stuur me een mailtje.

2013 zal wat de politiek betreft opnieuw geen makkelijk jaar worden. De politiek van Rutte-II is een voortzetting van Rutte-I. Er is wat gehusseld met partijen, maar er is geen fundamentele koerswijziging. Het kabinet versterkt de onzekerheid voor heel veel mensen, de menselijke maat en de solidariteit komen nog meer onder druk te staan. Met woorden als ‘nieuwe realiteit’, ‘hervormingen’, ‘ombuigingen’, ‘noodzakelijke aanpassingen’ wordt de afbraak van de zorg, de sociale zekerheid en de werkgelegenheid goedgepraat. Ik zie het als onze grootste opdracht voor het komende jaar om dit zoveel mogelijk te voorkomen en het voortdurend voor alle mensen op te nemen die hier de dupe van worden. Ik hoop daarbij wederom op uw steun te mogen rekenen.

Ik wens u allemaal hele fijne kerstdagen, een mooie jaarwisseling en ik wens u toe dat 2013 veel voorspoed en een goede gezondheid brengt!

Emile Roemer

U bent hier