h

Actie tegen magneetzweeftrein

31 oktober 2002

Actie tegen magneetzweeftrein

De SP-afdeling Emmen zal begin november grootscheeps actie gaan voeren tegen de komst van de zweeftrein. Leden van deze afdeling zullen bij diverse bus- en treinstations en andere belangrijke punten in de regio actiekranten uitdelen waarin alle bezwaren tegen dit geldverslindend prestige-object van de regering uiteengezet worden.

De SP vreest dat de aanleg van een magneetzweefbaan tussen Schiphol en Groningen de ontwikkeling van industrie in de provincie Drenthe in de weg zal staan. Dit traject zal immers deze provincie in het geheel niet aandoen. Industriƫlen die nu hun oog hebben laten vallen op Noordoost Nederland zullen zich nog wel bedenken zich te vestigen in Drenthe als hun straks de mogelijkheid geboden wordt zich langs de zweeftrein te vestigen. De SP begrijpt dan ook niet waarom Provinciale Staten van Drenthe bereid is hier geld in te steken.

Met manifestaties in Lelystad, Heerenveen en Groningen heeft de SP op 28 september het startschot gegeven voor de campagne Geen cent voor de Zweeftrein.

Vlak over de grens in het Duitse Lathen bevindt zich een proeftraject. Leden van de SP-afdeling Emmen hebben daar poolshoogte genomen en geconstateerd, dat de zweeftrein, die van binnenuit ervaren dan wellicht soepel, confortabel en geruisloos mag zijn, buiten een oorverdovend milieuonvriendelijk lawaai veroorzaakt.

Op 2 november van 13.00 tot 16.00 uur zullen leden van de SP-afdeling Emmen, waartoe ook de leden van de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn en Stadskanaal behoren, een kraam bemannen op het Marktplein van Coevorden en ook op het station aldaar zullen krantjes uitgedeeld worden.

Op 9 november ook tussen 13.00 en 16.00 zal er een kraam staan in de Weiert te Emmen en ook bij bus- en treinstation zullen leden de Zweeftreinkrant verspreiden. Op de dagen daar tussenin zullen er leden actief zijn in Borger-Odoorn en Stadskanaal.

Maglev zweefmechaniek
Het hart van het beest

Proefbaan in Lathen
De baan voor de magneetzweeftrein te Lathen (proefbaan).

U bent hier