h

www.drentheco2nee.nl gelanceerd

5 december 2010

www.drentheco2nee.nl gelanceerd

Is het slikken of stikken met de CO2-opslag in de Drentse ondergrond? Wat de SP betreft werkt dat niet zo. Met de site www.drentheco2nee.nl kan iedereen een steentje bijdragen aan een breed gedragen NEE tegen ondergrondse CO2 opslag.

Bartje bad niet voor bruine bonen. Zou hij vandaag de dag CO2opslag wel slikken? De makers van de www.drentheco2nee.nl denken het niet. “Ik bid niet voor CO2” zegt een tot leven gekomen standbeeld van Bartje op het introductie filmpje. Op de site kan iedereen een filmpje inzenden als statement tegen CO2, de filmpjes zijn via de site te bekijken. Bovendien kunnen bezoekers de nodige achtergrond kennis opdoen over CO2-opslag.

SP-Statenlid Ko Vester: ,,Eerst wel. Toen weer niet, niet voordat er een kerncentrale bijgebouwd is. Toen niet in Barendrecht, vanwege het gebrek aan draagvlak. Vervolgens weer wel in het noorden. Er is geen touw aan vast te knopen. Even warrig is wat het ministerie wil met de discussie met ons, met de mensen in Drenthe. Na een paar voorlichtingsavonden zijn ze daar maar weer mee gestopt. Binnen de provincie Drenthe gaat het ondertussen door. Gedeputeerde Klip van de VVD wil graag een ‘visie’ vaststellen over de CO2 opslag in de ondergrond. Waar het niet kan en waar het wel kan. Maar die hele CO2 opslag in de ondergrond is naar ons idee een verspillend plan. Het kost enorm veel energie CO2 af te vangen en in de grond te persen. Stop daarmee. Laten we vol inzetten op schone energie. Investeer daarin.’’

Met www.drentheco2nee.nl kan iedereen informatie opdoen en een mening geven over waarom Drenthe Nee zegt tegen CO2 opslag. Vester: ,,Informatief en leuk tegelijk. Doe mee. Laad zelf een filmpje op. Laten we met z’n allen NEE zeggen tegen ondergrondse CO2 opslag in Drenthe.’’ Op RTVdrenthe is het spotje ‘Ben jij ook tegen ondergrondse CO2 opslag en voor schone energie?’ vanaf maandag 6 december regelmatig te horen.

U bent hier