h

Coronaproof?

20 april 2020

Coronaproof?

Foto: onbekend / google

De huisvesting van uitgeprocedeerde asielzoekers is mogelijk niet coronaproof. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de veiligheid voor de hele omgeving. Om dat duidelijk te krijgen, hebben we vragen gesteld aan de burgemeester.

 

Geachte burgemeester,

Door verschillende mensen werden we ‘getipt’ over een mogelijke zorgelijke situatie ten aanzien van de huisvesting van uitgeprocedeerde asielzoekers in Emmen. Aan het Bendienplein worden een behoorlijk aantal mensen opgevangen in de BBB-voorziening (INLIA). In deze voorziening kunnen de mensen de 1,5 meterregel niet aanhouden, ze slapen met z’n tweeën op 1 kamer, delen 1 wc en keuken. Van quarantaine is dus geen sprake. Gezien het aantal kan het ook niet gezien worden als een huishouden. Waarschijnlijk zijn ze niet helemaal op de hoogte van de zeer bijzondere omstandigheden vanwege de coronacrisis. Volgens zeggen komt er bezoek en gaan ze op bezoek.

Vragen:

- Bent u op de hoogte van de genoemde situatie?

- Is er contact met INLIA geweest over de opvang mbt de ‘lockdown’?
- Wat voor maatregelen zijn er (eventueel al) getroffen om toch te voldoen aan de richtlijnen?
- Zijn de bewoners in hun eigen taal ingelicht over de restricties?
- Is er gericht ingezet op handhaving en hoe gaat dat?
- Hoe is de opvang op dit gebied geregeld bij de andere opvangplekken in de gemeente Emmen?

U bent hier