h

SP ORGANISEERT THEMA-AVOND OVER KERNENERGIE

7 mei 2018

SP ORGANISEERT THEMA-AVOND OVER KERNENERGIE

Foto: SP

De SP organiseert maandag 14 mei een thema-avond over kernenergie in Emmen met onder andere SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en Hubertus Zdebel lid van de Duitse Bundestag voor Die Linke. De aanleiding vormt de kerncentrale Emsland vlak over de grens in het Duitse Lingen. Deze centrale is zwaar verouderd en kampt geregeld met storingen.

Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland liggen in het risicogebied van kerncentrale Emsland, een onderdeel van energieleverancier RWE. Vorig jaar nog werden in deze provincies door de Nederlandse overheid jodiumpillen verspreid onder risicogroepen voor het geval er een kernramp zou plaatsvinden. De SP fracties in Drenthe, Overijssel, Gelderland en Groningen hebben de handen ineengeslagen om de kerncentrale zo spoedig mogelijk dicht te krijgen.

In Duitsland wordt al langere tijd actie gevoerd voor versnelde sluiting van de verouderde centrale. In Nederland is het gevaar van deze kerncentrale veel minder bekend. De bijeenkomst 14 mei is onderdeel van een actie van de SP om bekendheid te vergroten. De provinciale fracties van de SP dringen er al langere tijd bij de Noordoostelijke provinciebesturen op aan de veiligheid van onze inwoners voorop te stellen en bij de oosterburen aan te dringen op sluiting van de verouderde installatie in Emsland.

De bijeenkomst vormt de opmaat naar een grote demonstratie 9 juni van de Duitse anti-atoombeweging. De SP ondersteunt deze demonstratie.

De Meerstede, Nijkampenweg 73 in Emmen.

De zaal gaat 19:30 open, aanvang 19:45.

Toegang is gratis.

U bent hier