h

Voorkeurstemmen, doe maar niet...

23 maart 2018

Voorkeurstemmen, doe maar niet...

Foto: SP

De SP haalde bij de verkiezingen in Emmen twee zetels binnen. Lijsttrekker Wim Moinat kreeg de meeste stemmen, gevolgd door Claudia Ester-Schokker, die op plek vier van de SP-kandidatenlijst stond. Doordat ze zoveel stemmen kreeg, is er op basis van de uitslag geen plek in de raad voor de nummer twee van de SP: Marc Kuiper uit Zwartemeer.

Voor Claudia voelt dit niet goed. ‘De SP heeft Marc niet voor niets op plek twee gezet. Daar was ik het ook helemaal mee eens. Ik zie daarom graag dat Marc de tweede zetel van de SP in de gemeenteraad inneemt.’ Aldus Claudia.

Ondanks dat ze mogelijk een behoorlijk aantal (persoonlijke) aanhangers teleurstelt, heeft Claudia besloten om de zetel niet te aanvaarden. Ze heeft er heel goed over nagedacht en op basis van verstand en gevoel haar keus gemaakt!

U bent hier