h

Weer buurten voor het Zorgfonds

27 januari 2017

Weer buurten voor het Zorgfonds

Foto: SP

Woensdagavond is de SP Emmen weer gaan buurten, ditmaal in Emmermeer. Om steun te vragen voor het Nationaal ZorgFonds en uiteraard om een praatje te maken met de inwoners van deze wijk.

In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Maar er staat een boete van € 385,- op: Het eigen risico! Nu is de zorg te bureaucratisch. Aan marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus wordt (te) veel geld verspild. De kwaliteit gaat omlaag en de kosten omhoog.

Dat kan anders. Door de zorgverzekeraars af te schaffen en één Nationaal ZorgFonds in te stellen. Zonder bureaucratie, zonder geldverslindende concurrentie en zonder eigen risico. We merkten bij de gesprekken dat mensen de problemen herkennen en hier graag steun aan geven.  Ook was duidelijk dat het Nationaal Zorgfonds steeds bekender wordt.

De komende maanden zullen we ook andere buurten in de gemeente Emmen bezoeken.

Voor meer informatie zie: nationaalzorgfonds.nl

U bent hier