h

SUPER ZATERDAG GROOT SUCCES: GROTE STEUN VOOR NATIONAAL ZORGFONDS

18 juni 2016

SUPER ZATERDAG GROOT SUCCES: GROTE STEUN VOOR NATIONAAL ZORGFONDS

Foto: SP

Vandaag gingen bijna 40 SP’ers de wijk Emmermeer in. Op deze Super Zaterdag was SP fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Emile Roemer samen met SP-leden uit de hele regio naar Emmen gekomen om met bewoners in gesprek te gaan over het voorstel voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico.

Foto: SP

SP Actiecoordinator Marc Kuiper merkte dat er grote steun was onder de Emmenaren: ‘Elk jaar maken de zorgverzekeraars ruim een miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daar bovenop besteden de zorgverzekeraars 500 miljoen euro per jaar aan reclame. En wanneer u ziek bent krijgt u een boete van 385 euro door het ‘eigen risico’. Veel mensen zijn dit zat en vinden dat het anders moet.’

Foto: SP

De SP stelt daarom voor om een nationaal zorgfonds in te voeren zonder eigen risico. Kuiper: ‘Het is  tijd voor één nationaal zorgfonds. Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. En we schaffen het eigen risico van 385 euro af, want dat weerhoudt mensen van naar de dokter gaan. Ziek zijn is geen keuze!’

Foto: SP

Binnenkort wordt er een zorgbijeenkomst gehouden in Emmen. Bent u geïnteresseerd? Mail dan naar emmen@sp.nl we nemen dan contact met u op.

 

U bent hier