h

3x Nee is beter!

2 april 2016

3x Nee is beter!

Foto: SP

In aanloop naar het referendum van 6 april heeft de SP Emmen vandaag actie gevoerd op het grote kerkplein in Emmen. De SP Emmen is in gesprek gegaan met mensen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne en het raadgevend referendum. Een nee bij het referendum is volgens de SP 3x beter: voor Oekraïne, voor Nederland en voor Europa!

Foto: SP

De SP Emmen vindt het belangrijk dat mensen weten waarvoor zij gaan stemmen. “Wij zijn vandaag de straat opgegaan en hebben gesproken met mensen over de associatieovereenkomst en wat dit betekent voor ons en voor Oekraïne. Ook willen we mensen bewust maken van het belang van dit referendum. We krijgen 6 april de kans om ons uit te spreken over deze overeenkomst en die kans moeten we zeker pakken,” aldus SP afdelingsecretaris Marc Kuiper.

Foto: SP

De SP voert door heel het land actie tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Een nee tegen de overeenkomst is beter voor Oekraïne, beter voor Nederland en beter voor Europa.

Foto: SP
De Oekraïense bevolking is verdeeld en het land is corrupt. De associatieovereenkomst met de Europese Unie zal de bevolking verder verdelen en het gewelddadige conflict verder aanwakkeren. Door de overeenkomst verbindt de Europese Unie zich met een corrupt land en zal corruptie ook de Europese Unie binnendringen.

Foto: SP

Last but not least: de  associatieovereenkomst is goed voor Europese bedrijven, maar slecht voor burgers hier en daar die uiteindelijk de rekening mogen betalen.  

Foto: SP

De stempassen zijn al in de brievenbus gevallen. Pas bij een opkomst van 30% van alle kiesgerechtigden in Nederland is de uitkomst van het referendum geldig. Gooi de stempas dus niet in de container, maar laat je horen 6 april!

U bent hier