h

OEKRAÏNE REFERENDUM: 3X NEE

27 maart 2016

OEKRAÏNE REFERENDUM: 3X NEE

Foto: SP

Op 6 april houdt Nederland een referendum. U mag dan zeggen of u voor of tegen het verdrag van de Europese Unie met Oekraïne bent. De SP zegt zelfs 3x NEE!

Oekraïne? Dat is een groot Europees land aan de grens van Rusland. Door gierende corruptie trekken een paar superrijken aan alle touwtjes. Mede door dit verdrag heerst er een bloedige burgeroorlog, met al bijna 10.000 doden en meer dan een miljoen mensen op de vlucht.

Wilt u dat dit verdeelde land niet alleen economisch maar ook politiek en militair dichter bij de EU getrokken wordt? Ik niet. Maar de regering is voor. Gelukkig mag u het nu zeggen. Uw stem kan dit verdrag stoppen. Gebruik hem dus op 6 april.

Ik zeg: tegenstemmen is 3 x beter! Beter voor de mensen hier, beter voor de mensen daar en beter voor Europese samenwerking, gericht op vrede en vooruitgang voor iedereen.

Emile Roemer

Waarom 3x NEE?

NEE - DE EU IS AL TE GROOT, OEKRAÏNE TE INSTABIEL

Ook al roepen voorstanders om het hardst van niet: in Oekraïne zien ze het verdrag als een opstapje naar EU-lidmaatschap. Wilt u een nóg grotere EU? Door dit verdrag wordt Oekraïne nog meer een speelbal tussen de EU en Rusland.

 

NEE - GEEN OPEN GRENZEN VOOR CORRUPTIE

De corruptie in Oekraïne is enorm. Schatrijke "oligarchen" hebben de politiek, economie en justitie in hun zak. Zaken doen op één aaneengesloten Europese markt? Dat betekent open grenzen voor corruptie.

 

NEE - SPEEL WERKNEMERS NIET TEGEN ELKAAR UIT

Europese werknemers zullen moeten concurreren tegen de extreem lage lonen in Oekraïne. En veel verouderde bedrijven daar zullen de open markt niet overleven, waardoor vele werklozen ergens anders in Europa werk moeten zoeken. Uiteraard zijn de superrijken en de multinationals vóór. Het zijn echter de werknemers daar en hier die de rekening betalen.

 

Daarom stem: NEE !

 

U bent hier