h

Ruim 15.000 mensen op de been voor 'Red de Zorg!'

14 september 2015

Ruim 15.000 mensen op de been voor 'Red de Zorg!'

Foto: SP

Ruim 15.000 mensen waren zaterdag aanwezig bij de Red de zorg-demonstratie in Amsterdam

Foto: SP

De demonstratie werd georganiseerd door de FNV om protest aan te tekenen tegen de miljardenbezuinigingen op de zorg. Verzorgingshuizen moeten sluiten, thuiszorgmedewerkers worden ontslagen en voor verpleeghuizen en zorg voor psychiatrische en gehandicapte cliënten is steeds minder geld. 

Foto: SP

In aanloop naar de demonstratie werden sinds mei ruim 800.000 handtekeningen opgehaald voor de volkspetitie Red de zorg. 

Foto: SP

SP-leider Emile Roemer sprak in het Westerpark de menigte toe. 'Wat ontzettend goed dat jullie er allemaal zijn. Laten we de zorg veranderen. Om te beginnen schaffen we de zorgverzekeraars af. Laten we zorgen dat er een publieke zorgvoorziening komt, dat mensen recht houden op thuiszorg en ondersteuning, en dat mensen die in de zorg werken recht houden op een normaal salaris. Vandaag is de start, we gaan net zo lang door tot we dat voor elkaar hebben.' 

U bent hier