h

SP verwelkomt staatssecretaris van Rijn in Emmen

8 januari 2015

SP verwelkomt staatssecretaris van Rijn in Emmen

Foto: SP

Staatssecretaris van Rijn was gisteren op uitnodiging van de plaatselijke PvdA in Emmen om in een soort politiek café zijn beleid uit te leggen. Vele SP'ers hebben hem een mooie ontvangst gegeven. De 'erehaag' die we bij aankomst voor hem vormden werd in de pers vanochtend treffend omschreven als 'spitsroeden lopen' en zo was het ook bedoeld!

Foto: SP

Van Rijn had het over een betere zorg voor iedereen, meer doen met minder geld, niemand die zorg onthouden wordt, effectiever werkende zorgverleners, ja zelfs glinsterende ogen van zorgmedewerkers had hij al gezien...

Een mooi verhaal, een verhaal zoals iedereen wel graag zou willen horen. Het is helaas alleen maar een theoretisch verhaal, de praktijk is totaal anders. Heel veel mensen krijgen minder zorg, bureaucratie heerst nog steeds in zorgland en die glinsterende ogen komen niet van het nieuwe zorgstelsel, maar omdat die zorgmedewerkers zich, ondanks van Rijns afbraakbeleid, met hart en ziel inzetten voor hun cliënten!

Heel veel vragen werden gesteld, vragen over praktische zaken, waarop alleen maar theoretische antwoorden kwamen! De mensen gingen dan ook naar huis met meer vragen dan ze gekomen waren.....

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier