h

Ook Klazienaveen tekent massaal tegen sluiting van verzorgingshuizen

16 augustus 2014

Ook Klazienaveen tekent massaal tegen sluiting van verzorgingshuizen

De SP heeft zaterdag 16 augustus handtekeningen opgehaald in het winkelcentrum van Klazienaveen. Dit in het kader van de actie tegen de voorgenomen sluiting van 800 van de 1300 Nederlandse verzorgingstehuizen. Er zijn honderden kaarten getekend met de tekst 'Sluiten van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!'.

De kaarten zijn gericht aan het kabinet om de zorg voor ouderen niet af te breken maar juist in tijden van crisis op peil te houden. 

Volgens de SP heeft dit ook voor Emmen grote gevolgen, de bezuinigingen hebben als effect dat ouderen gedwongen zullen moeten verhuizen, en andere ouderen een verzorgingshuis niet meer in komen. Wat dit precies betekent voor het aantal plaatsen voor ouderen in een verzorgingshuis is tot dusver nog onduidelijk. Wel is bekend dat in diverse zorgcentra vooruitlopend op de kabinetsmaatregelen een deel van de kamers al niet meer voor directe zorg voor ouderen beschikbaar is! De SP in Emmen vindt dit een zorgelijke ontwikkeling die gestopt moet worden!

U bent hier