h

Zorgmedewerkers in Emmen in actie!

18 april 2014

Zorgmedewerkers in Emmen in actie!

De acties voor goede zorg breiden zich steeds verder uit. Op donderdag 17 april zijn vele bewoners en personeel van verzorgingscentrum De Schans in Emmen de straat opgegaan om actie te voeren voor een betere zorg.

Dit moet gewaarborgd worden in een nieuwe CAO voor de zorg. In samenwerking met de vakbond Abvakabo (die ook nog voor wat lekkers zorgde) werd een uur lang het werk neergelegd.

Natuurlijk is deze actie van harte ondersteunt door de Emmer SP-afdeling!

Landelijk zijn er in ruim 300 verpleeg- en verzorgingshuizen soortgelijke acties gehouden. Zij willen kwaliteit van zorg kunnen bieden aan de cliënten en willen daarom dat de hoge werkdruk en de onzekere roosters in de zorg worden aangepakt. Ook het voorbarig sluiten van verzorgingshuizen, waardoor de zorg en het werk verdwijnt, moet stoppen.

De SP heeft bij voortduring aangegeven dat het huidige zorgbeleid leidt tot steeds verdere afbraak van ons zorgstelsel. Daarom hebben wij ook de landelijke actie 'SLUITEN VAN DE VERZORGINGSHUIZEN? IK DACHT HET NIET!' gestart.

Klik hier en/ of hier voor meer informatie op de landelijke SP site.


Klik hier voor info op de FNV/ Abvakabo site.

U bent hier