h

ROEMER EN LEIJTEN STEUNEN STRIJD VOOR BEHOUD VAN DE THUISZORG

7 februari 2013

ROEMER EN LEIJTEN STEUNEN STRIJD VOOR BEHOUD VAN DE THUISZORG

Maandagmiddag waren Emile Roemer en Renske Leijten aanwezig bij een grote thuiszorgmanifestatie in Nieuwegein en verklaarden hun steun aan de actie voor behoud van de thuiszorg. Renske Leijten nam deel aan het debat tussen Kamerleden. Leijten: ‘Het afschaffen van de huishoudelijke verzorging zal leiden tot vereenzaming, verwaarlozing, vervuiling en verarming. Dit is niet alleen slecht voor mensen die hulp nodig hebben, maar ook desastreus voor de 100.000 mensen die werken in de thuiszorg. En vergeet ook de 2,5 miljoen mantelzorgers niet, ook zij krijgen de rekening.'

Leijten verweet de PvdA dat zij mensen die zorg nodig hebben wegzet als profiteurs en de mantelzorgers als lui. ‘Er zijn in dit land meer mensen die structureel voor een familielid zorgen, dan dat er mensen werken in de gezondheidszorg. Zij krijgen keer op keer van dit kabinet te horen ‘dat zij te weinig omkijken’. Dat is een gotspe.'

Roemer was aanwezig om de thuiszorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Hij riep iedereen op om vooral op zaterdag 6 april naar de grote landelijke actiedag te komen in Den Haag: ‘Goede zorg thuis is een kwestie van beschaving, dat laten we door dit kabinet niet afbreken’.

U bent hier