h

Waarom SP stemmen?

4 september 2012

Waarom SP stemmen?

Er zijn honderden goede redenen om op de SP te stemmen, maar deze drie zijn eigenlijk al genoeg!

1. SOCIAAL DE CRISIS UIT
Nederland heeft te kampen met een ernstige crisis. De vraag is: hoe gaan we eruit komen? Doen we dat langs liberale weg, die ons eerder juist de bankencrisis en de eurocrisis bracht? Beter kiezen we voor de sociale weg. Niet de burger laten bloeden voor de banken. De pijn eerlijk verdelen en met z'n allen de schouders eronder om ons land er bovenop te helpen. Daarom: sociaal de crisis uit.

2. MINDER MARKT, MEER SAMEN
Dat wat van ons allemaal is – onderwijs, zorg, veiligheid – is de laatste tientallen jaren steeds vaker geofferd aan de heilige marktwerking. Concurrentie in plaats van samenwerking. Winst voor een kleine elite, verlies voor ons allen. De school werd een onderwijsfabriek, de zorg een sluitpost en de financiële sector moest zichzelf maar reguleren. Dat tij gaan wij keren. Daarom: minder markt, meer samen.

3. VÓÓR DE MENSEN, MAAR VOORAL OOK MÉT DE MENSEN
De meeste partijen hebben het liefst dat u eens in de vier jaar stemt en vervolgens uw mond houdt. De SP is anders. De meest actieve partij van Nederland werkt dag in dag uit samen met actieve mensen aan een beter Nederland en een betere wereld. In de wijken, op scholen, in de zorg, op de werkvloer en over de grenzen. Daarom: vóór de mensen, maar vooral ook mét de mensen.

U bent hier