h

Drenthe kiest voor Roemer !

21 december 2011

Drenthe kiest voor Roemer !

Op RTV Drenthe nieuws stond gisteren (20-12-2011) het volgende bericht te lezen:

    Drenten kiezen Emile Roemer als politicus van 2011


ASSEN - Drentse kiezers hebben SP-leider Emile Roemer gekozen tot politicus van het jaar. In de verkiezing van EenVandaag onder bijna 1.200 Drenten, staat premier Mark Rutte van de VVD op de tweede plaats.

In de top 5 stonden verder Alexander Pechthold van D66, Geert Wilders van de PVV en Jan Kees de Jager van het CDA. De uitslag is gelijk aan die van heel Nederland.

Opvallend is dat de Partij van de Arbeid buiten de top 5 is gebleven, terwijl in onze provincie traditioneel veel op de PvdA wordt gestemd.

Vertrouwen
Slechts 36 procent van de Drentse bevolking heeft vertrouwen in het kabinet Rutte. Het vertrouwen in de minister-president zelf ligt bij de Drenten wel hoger. 44 procent heeft vertrouwen in de VVD-er. Het kabinet krijgt als cijfer een 5,0.

Gebeurtenis
Ook kon er gekozen worden voor de belangrijkste politieke gebeurtenis van 2011. Volgens de 1.190 Drenten zijn dat de bezuinigingen op de Zorg, voor de verdeeldheid rond de jongen Mauro en het dieptepunt van de CDA in de peilingen.

U bent hier