h

KOUD

24 februari 2011

KOUD

Het is koud deze dagen.
Dag na dag campagne voeren, koude voeten,verkleumd door regen en wind,ijspegels aan onze neuzen..
De ZOO kranten , PROTEST folders, tomatensponzen en bekers met tomatensoep vliegen alle kramen uit.

Leden van alle afdelingen uit Drenthe komen elke dag samen in een bepaalde stad.Zo bezochten we al onze eigen stad Emmen ,Hoogeveen ,Meppel, Coevorden en aankomende zaterdag zijn we voor het laatst (tenminste in deze campagne) samen in Assen. Tegelijkertijd worden niet de ‘eigen’ steden vergeten, de wijken in ,de markten op en zoveel mogelijk mensen proberen te bereiken.
Er staat namelijk nogal wat op het spel met deze verkiezingen. Met de uitslag wordt niet alleen bekend hoeveel Provinciale Statenleden elke partij mag installeren , maar ook hoe de verhoudingen zullen worden in de Eerste Kamer. En dat is belangrijk, alle wetten en besluiten uit de Tweede Kamer worden hier nog eens goed bekeken .

Wie er dus deze wetten en besluiten bekijken is dus heel erg belangrijk. Worden er sociale of a sociale besluiten genomen , worden rijken steeds rijker , en armen steeds armer. Splijten we de samenleving doormidden , stoppen we het graaien, de aankoop van de JSF, gaat de zorg nog meer in de uitverkoop, zetten we onze gehandicapten buiten de samenleving en laten we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meedoen of zorgen we dat ze ,wat dit kabinet nu van plan is ,dat alle begeleiding wegbezuinigt wordt en er geen zicht meer is op een beschermde werkplek voor mensen die graag willen werken en een zinvol bestaan willen.

Krijgen onze kinderen nog goed les en door wie dan ,als alles wegbezuinigd wordt en welk onderwijs krijgen onze bijzondere ,speciale kinderen nog, of mogen ze thuis zitten met alle gevolgen van dien.
Gaan we door met het vernietigen van onze natuur en is cultuur dadelijk een vaag begrip? Gaan we door in Nederland met ieder mens die op het sociale vangnet terug moeten vallen als potentiële fraudeurs en misbruikers te bestempelen? En kunnen we dit wel rechtvaardigen tegen over mensen die miljarden publiek geld verspelen ,te grabbel gooien en over de balk smijten? Laten we de managers die zorginstellingen naar de filistijnen helpen met rust,en naar huis gaan met een goed gevulde gouden handdruk? Laten we pensioenfondsen die miljarden publiekgeld hebben verspeeld met risicovolle beleggingen ongemoeid? Gaan we door met het meefinancieren van kapitale villa’s en woningen? Gaan de banken ONS publieke geld nog terugbetalen ,met heffingsrente wat de bevolking is aangedaan door deze crisis?

U begrijpt het.
Wij als SP weten wel waar we met onze maatschappij heen willen. De overheid moet kansen kunnen bieden aan mensen die deze kansen niet automatisch krijgen. Mensen die het kunnen betalen mogen best een grotere steen bijdragen dan degenen die niet zoveel hebben. En degenen die heel veel hebben kunnen best een dikke Drentse kei bijleggen. Iedereen moet mee kunnen doen in deze maatschappij en niemand moet op afstand worden gezet en de kans ontnomen worden om mee te doen,te leren,en te werken.

De gevolgen van dit regeerakkoord worden duidelijk en zijn slecht voor de samenhang in de samenleving , er gaan duizenden ,honderdduizenden mensen buiten de boot vallen en er zwaar financieel op achter uit. Wie het breed heeft krijgt het nog breder.

Daarom staan wij in al die steden en op al die markten en trotseren we alle weersomstandigheden omdat wij vinden dat er niemand in deze maatschappij in de kou mag staan! Laat UW PRO-TEST dus horen op 2 maart stem voor een socialer Nederland, stem SP De enige partij waar u zich niet voor hoeft te schamen!

Marika Vrolijk

U bent hier