h

SP start campagne met informeren kiezers

30 januari 2011

SP start campagne met informeren kiezers

De SP heeft gisteren (zaterdag 29-01-2011) het startschot voor de Drentse campagne gegeven op de markt in Emmen.

2 Maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Maar eigenlijk weten nog heel weinig mensen dat, concludeerde een enquêtebureau in opdracht van RTV-Drenthe. ’Als SP doen wij daar graag wat aan want deze verkiezingen zijn gewoon enorm belangrijk’, vindt Marika Vrolijk van de SP-Emmen. De SP heeft gisteren (zaterdag 29-01-2011) het startschot voor de Drentse campagne gegeven op de markt in Emmen. De SoePExpres was aanwezig, en dat was maar goed ook want het was erg koud en een kop warme soep had gretig aftrek.

Een heel groot deel van de mensen die op de kieslijst staan was aanwezig en er werden vele gesprekken gevoerd. Verder werd er duidelijk gemaakt dat we GEEN CO2 opslag willen en zeker niet in de Drentse bodem.

Door het laten folderen door verschillende ‘dieren’ werd het nog een beestenboel. Vooral het varkentje was in trek maar ook de gorilla, leeuw en panda hadden veel belangstelling. De komende weken trekt de SP campagnekaravaan verder door de provincie, te beginnen komende zaterdag in Hoogeveen. De speciale Drentse uitgave van de Zo-krant werd uitgedeeld, deze stond volledig in het kader van de provinciale verkiezingen. In deze krant pleit de SP voor beter OV in Drenthe. Voor gezondheidszorg van goede kwaliteit voor iedereen met meer aandacht voor preventie en gezond ouder worden. Voor diervriendelijke landbouw. Tegen CO2 opslag en voor schone energie. Voor aanpakken van het asbestprobleem. ,,Een hele klus die krant, maar dat doen we graag. Met deze verkiezingen is het tijd voor een Protest. Niet alleen in Drenthe moet het beter. Premier Rutte zei dat hij van 2 maart graag een test van zijn kabinet wil maken. Dat is wat ons betreft prima. Een stem op de SP voor de Eerste Kamer is ook een protest tegen de politiek van dit rechtse kabinet, dat rijken ontziet en gewone mensen de rekening laat betalen’’, vindt SP-lijsttrekker Philip Oosterlaak’’.

U bent hier