h

CO2 – NEE!!!!

14 februari 2010

CO2 – NEE!!!!

GroenLinks en de SP organiseren op zaterdag 20 februari een demonstratie tegen opslag van CO2 en Kernenergieafval in Drenthe. De demonstratie wordt gehouden op de Brink in Annen vanaf 14.00 uur. Annen is gekozen als demonstratieplaats omdat het Annerveenseveld vaak genoemd wordt als de beste mogelijkheid om CO2 op te slaan. Het gaat om CO2 die vrijkomt uit de nieuw te bouwen kolencentrales in de Eemshaven. GroenLinks en de SP zowel op gemeentelijk, provinciaal als landelijk niveau vinden dit onaanvaardbaar. Het is het paard achter de wagen spannen. Als de kolencentrales niet gebouwd worden in de Eemshaven hoeft die CO2 ook niet opgeslagen te worden.

De Drentse Commissaris van de Koningin zei in zijn nieuwjaarstoespraak dat we in Drenthe verantwoordelijk zijn voor onze eigen rotzooi. Met rotzooi bedoelde hij ondergrondse opslag van CO2 en Kernenergieafval. Met deze toespraak is de discussie weer heropend. GroenLinks en SP maken duidelijk met deze demonstratie wat hun standpunten zijn:

• Geen rotzooi, geen CO2, geen Kernenergieafval in de Drentse bodem!
• Drenthe is geen afvalputje.

Beide partijen roepen alle Drenten op om zaterdag 20 februari 2010 te laten zien dat ze ook tegen het opslaan van CO2 en kernenergieafval in de Drentse bodem zijn.

U bent hier