h

Zorgen om situatie Emco op drukbezochte bijeenkomst

2 april 2009

Zorgen om situatie Emco op drukbezochte bijeenkomst

Ruim 40 werknemers van de Emco bezochten een avond van de lokale SP-afdeling over de sociale werkvoorziening. Tweede Kamerlid Paul Lempens vertelde over de a-sociale plannen van het kabinet en gaf antwoord op vragen.

De SP is geschrokken van de verhalen van de Wsw-ers. “Waar we verwachten vooral onrust te horen over de re-organisatie bij de ontmanteling van de gemeenschappelijke regeling, gingen de verhalen van de mensen over intimidatie door werkleiding, bedrijfsarts en personeelsafdeling. Zaken die niet in een sociale werkvoorziening horen voor te komen.” aldus Paul Lempens.

Bij detacheringen wordt te weinig rekening gehouden met de beperkingen van de mensen. Afdelingen worden plotseling gesloten terwijl er goed wordt gewerkt, en de Emco een leerwerkbedrijf zegt te willen zijn.

Het beeld van mismanagement dat de SP al jaren heeft werd door de medewerkers bevestigd.

SP-kamerlid Lempens riep de Wsw-ers op zich te verenigen en deze zaken aan te kaarten. De SP en andere partijen in de raad zullen zich op dat platform laten horen.

De SP roept Wsw-ers op zich te melden bij de SP (gegevens vermelden: email, telnr, adres) met hun ervaringen bij de Emco Uiteraard wordt een en ander anoniem gehouden.

De SP zal met een kleinere groep Wsw-ers overleggen over verdere acties.

Reacties graag per mail naar emmen@sp.nl of schriftelijk naar W. Moinat, De Blokken 45, 7894CJ Zwartemeer (secretaris).

U bent hier