h

Fractie nieuws mei 2008

14 juni 2008

Fractie nieuws mei 2008

De maandelijks verantwoording over onze politieke activiteiten in de raad. Deze maand stond voor ons in teken van station Emmen-zuid. Ook zijn we gekomen met een vraag over de gang van zaken bij het stortbordes.

Wegens ziekte van onze fractievoorzitter voerde raadslid Hoekstra op alle onderwerpen het woord.

A2: Vragenhalfuur

De SP heeft vragen gesteld aan de wethouder in de raadsvergadering van donderdag 29 mei over het stortbordes.

We krijgen als SP klachten over een onjuiste gang van zaken m.b.t. de handelswijze bij het stortbordes. Het is namelijk zo dat je als burger bijvoorbeeld niet kunt zien wat je auto bij binnenkomst weegt en bij terugkomst, concluderende dat de burgers afvalstoffenheffing betalen en dienen bij te betalen als zij het gewicht van 300 kilo overschrijdt. Omdat wij dit een onjuiste omgang met de burgers van Emmen vinden hebben we eerst maar eens contact opgenomen met de teamleider van Area en hem het geval voorgelegd, hij zij dat zijn medewerkers altijd coulant zijn naar de burger toe maar dat hij er in elk geval positief over is om dit voor de burger duidelijk te maken zodat hierover geen enkele discussie over kan ontstaan.

Daarom wil de SP het College verzoeken om een onderzoek te starten om dit voor de burgers inzichtelijk te maken op het stortbordes en het College te verzoeken om hier mondeling of schriftelijk op terug te komen.

Wethouder Ton Sleeking zei dat het College bezig is met een voorstel waarin hier naar word gekeken maar zei tegelijkertijd niet aan het verzoek te willen voldoen om een onderzoek op te starten.

Boelie Hoekstra.


B1: RA08.0047 Station Emmen Zuid en onderdoorgang Nieuw-Amsterdamsestraat/spoor

Het gaat hierover de verplaatsing van het treinstation Bargeres naar de nieuwe woonwijk de Delftlanden, waarvoor een bedrag van 20 miljoen is geraamd waarvan 12,5 miljoen door het rijk en de provincie is toegezegd.

In de raadsvergadering van 22 februari 2007 waren wij de enige partij die tegen een projectovereenkomst voor Emmen zuid waren en dat zijn we nog steeds. De meeste burgers die wij gevraagd hebben willen het station Emmen-Bargeres heel graag behouden, het station is mooi gelegen tussen Bargeres en de Rietlanden waardoor veel mensen gemakkelijk gebruik maken van het station. In plaats van een nieuw station te willen bouwen in de Delftlanden hadden we ook nog aardig wat geld kunnen besparen.

De Drentse ouderen partij en Burger belangen Gemeente Emmen keerden zich ook tegen de verplaatsing van het station.

Boelie Hoekstra.


Agenda's

Commissie wonen en ruimte
Commissie samenleving
Commissie bestuur en middelen
Raad

U bent hier