h

Uit de staten

14 oktober 2007

Uit de staten

Hallo leuke, lieve, aardige en vooral kritische mede-SP-ers. Nou, ik heb me wat op de hals gehaald met mijn schrijven de vorige keer. De Drentse pers heeft me wel weten te vinden, om vervolgens tot bijna drie weken na mijn schrijven nog in krant te staan. Bij de Staten weten ze nu wie ik ben, maar ik heb een klein probleempje: ik ben helemaal geen roddeltante, en als een ander iets wil drinken, moet hij, of zij natuurlijk, helemaal zelf weten.

Ik heb ook niet belerend willen zijn, en ik heb zeker geen mensen willen krenken. Dus voor diegene die zich mijn stukje hebben aangetrokken: Sorry, zo heb ik het niet bedoeld. En ik schreef over dure hotelkamers, nu, dat moet ik even rechtzetten: de kamers kosten €140,00. Dat zou ik zelf nooit uitgeven, maar ja, mijn inkomen is niet zo hoog dat ik me dat kan veroorloven.

Nu heb ik vandaag (=10 oktober) weer Statenlid in functie mogen zijn: Een agenda waarop ik niets te melden had, maar we hadden wel het afscheid van Ton Dohle. Hij is inmiddels wethouder in Meppel, en met het vertrek van een Statenlid dient zich een nieuw Statenlid aan, in dit geval Berthold Ziengs. Jammer dat de een vertrekt, en toch fijn dat de ander aanschuift.

Met Berthold heb ik tijdens het bezoek aan Brussel heel fijn zitten praten. Een aardige man, maar zoals ik van mening ben, heeft iedereen “iets”. Ieder mens is goed zoals die is. Daar kun je natuurlijk een boom over opzetten, maar wat ik bedoel is dat je geen extra moeite hoeft te doen, doe maar gewoon, en dan is mijn conclusie dat je toch een mens bent, niets meer of minder dan ik, en dus volkomen geaccepteerd wordt zoals je bent.

Vrienden vinden het prettig dat er op deze manier naar ze gekeken wordt, en onbekenden vinden het aardig dat je niet oordeelt op wat dan ook, maar gewoon kijkt naar De Mens. Zo, ben ik toch nog filosofisch geworden, en een beetje psychologisch ook. Rest mij nog om iedereen een fijne herfst toe te wensen, en ik spreek u weer vanaf deze kant, volgende maand.

Krista Datema, statenlid voor de SP.

U bent hier