h

Nu ook extra jongerenwerkinzet voor Nieuw Amsterdam en Veenoord.

29 juni 2007

Nu ook extra jongerenwerkinzet voor Nieuw Amsterdam en Veenoord.

Nadat de SP fractie in de raad aandacht had gevraagd voor de explosieve situatie in Nieuw Amsterdam en Veenoord was al extra toezicht (stichting veiligheidszorg) ingezet. Nu is ook bekend gemaakt dat er extra wordt ingezet op jongerenwerk. De SP is hier uiteraard erg blij mee. Op deze manier wordt de jeugd in een vroeg stadium bereikt en als het goed is meegenomen op een route die leidt naar een positief leven, in plaats van een grote kans op (vroegtijdige) ontsporing. Nu hopen dat de inzet ook daadwerkelijk leidt tot een duidelijk beter leefklimaat in Nieuw Amsterdam en Veenoord. Mocht het nodig zijn zullen wij in ieder geval niet schromen opnieuw de zaak aanhangig te maken bij de verantwoordelijke mensen en instanties.

Lees het krantenbericht:

“Om de enorme overlast door jongeren in het Tweelingdorp Nieuw Amsterdam/Veenoord aan banden te leggen, wordt extra jongerenwerk ingezet. In de beide dorpen is al jaren sprake van extreme overlast door jongeren.

Onlangs kaartte de SP-Emmen de problematiek al aan in de gemeenteraad. Volgens de SP was er sprake van buurttereur en voelden bewoners zich niet meer veilig op straat en in eigen huis. Probleemlocaties zijn de Vaart ZZ, omgeving Marktplein en NS-station, Jagerslaan en bij de supermarkt in Veenoord. Ook het nabijgelegen zwembad Zandpol is berucht. De plaatselijke overlegpartner, Sociaal Kultureel Werk (SKW), politie, ouders en de jongeren zelf, dringen al tijden aan op meer activiteiten en op een ontmoetingsplaats voor de jeugd. Een in het leven geroepen initiatiefgroep heeft een plan van aanpak gemaakt onder de naam `Just do it`, waarin de oorzakenkant centraal staat. Gedurende één jaar krijgt het Tweelingdorp per week 12 uur extra jongerenwerk. Zo moet er een activiteitenwerkgroep komen waarin jongeren zelf plaatsnemen. Ook worden zogenaamde `hang-` en `keetjongeren` persoonlijk benaderd. Tevens wordt er gezocht naar een eerst voorlopige soos of ontmoetingsplek. De tijdelijke uitbreiding van het jongerenwerk zal worden verbonden met het Sedna team in Nieuw Amsterdam.”

© Emmen.nu 29 juni 2007

U bent hier