h

De 600 voorbij!

19 oktober 2006

De 600 voorbij!

Inmiddels zijn we een kleine week verder. De afgelopen week hebben we vooral de kleinere locaties bezocht zoals de timmerwerkplaats in Dalen en de diverse groenploegen in Borger-Odoorn, Coevorden en binnen de gemeente Emmen.

Opnieuw werd er massaal getekend. Hoewel dit zeer intensief is om alle kleine locaties af te gaan gaf het ons ook een uitstekende mogelijkheid om eens met de mensen te praten. Vele medewerkers vertelde hun vaak schijnende verhalen wat zij meemaken cq meegemaakt hebben bij de EMCO.

Zo wist een van de mannen van de groenploegen te melden dat hij slechts 450 euro loon krijgt. Dit door het gedonder tussen Groene land en de EMCO, waarbij beide partijen elkaar de zwarte piet toespelen. Gevolg: deze man is zwaar in de problemen gekomen. Stelt u het zich eens voor; 40 uur werken en dan doodleuk 450 euro krijgen. En daar vervolgens je gas en huur en je eten van moeten betalen. De man vertelde verder dat hij al 5 keer aangeklopt heeft bij de EMCO, en dat hij niet verder kwam dan wat loze beloften. Hij vertelde verder dat hij zich doodschaamt: "Ik ben 56 jaar en ik moet bij mijn kinderen aankloppen omdat ik anders niet meer kan rondkomen"

Dit soort verhalen blijft ons bevestigen in het standpunt dat het binnen de EMCO een zooitje is. Men doet er maar wat. En vooral over de ruggen van het personeel en de belastingbetaler. Het wordt eens tijd dat de politiek zijn verantwoordelijkheid neemt en de bezem door de kantoren op de Abel Tasmanstraat haalt. Wij pleiten dan ook voor een onderzoekscommissie die de onderste steen boven moet halen. Het "zachte" beleid richting de leidinggevenden en het kantoorpersoneel heeft inmiddels een situatie opgeleverd van een tekort van 6 miljoen, en rijzende. Hoe lang gaat dit nog door voordat de Emmer politiek nu eens luistert en handelt?

U bent hier