h

Leiding EMCO wel erg hardleers

6 april 2006

Leiding EMCO wel erg hardleers

Opnieuw is er door medewerkers van de EMCO-groep tijdens hun werkzaamheden in de groenvoorziening asbest gevonden. Deze keer op de hoek van de Brinkenweg en Oringerbrink in Emmen.

Opnieuw hebben de medewerkers dit begin maart, direct na de constatering dat de gevonden stukken asbest betrof, gemeld aan de directie van de EMCO locatie Brinkhalte en de afdeling milieuzaken gemeente Emmen. Tot op heden is er geen actie ondernomen nog door de directie van de EMCO-groep nog door de gemeente Emmen. Volgends betrokkenen zou het gaan om een illegale stort van o.a. stukken asbestplaat die nog steeds onbedekt op de locatie liggen. Omdat het asbest nu vervezeld is het extreem gevaarlijk. De SP is terplekke aanwezig in afwachting van de komst van de milieuambtenaar van de gemeente.

Des te pijnlijker is het dat RTV Drenthe op 21 maart in een documentaire heeft gewezen op de gevaren van asbest. Een van de medewerkers is in huilen uitgebarsten. Hij is bang dat hij er weer mee moet werken, omdat vorig jaar zijn vrouw aan kanker is overleden.

Het is onbegrijpelijk dat de EMCO-groep na de acties van eind 2005, de asbest avond voor de EMCO-medewerkers de en de documentaire van RTV Drenthe de interne communicatie over asbest nog steeds niet goed is, stelt Rick Denkers van de SP Emmen.

Dat het anders kan bewees de SP-Emmen met slechts een telefoontje dat de gemeente snel en adequaat kan reageren.U bent hier