h

Aan alle SP-stemmers

8 maart 2006

Aan alle SP-stemmers

Allereerst wil ik u hartelijk danken voor uw stem op de Socialistische Partij in het algemeen, en op de Emmense afdeling in het bijzonder. Het zijn voor ons vier bizarre jaren geweest. De 2 zetels in 2002, het verlies ervan in 2003 en de herovering ervan in 2006. Lange tijd was ik bang dat de SP Emmen voor nog eens een periode van vier jaar de mond zou worden gesnoerd. Gelukkig is dit, dankzij U, niet het geval. Het betekent dat de vele mensen die in 2004, teleurgesteld door al het gerommel in de afdeling, opnieuw vertrouwen hebben gekregen in ons en dat hebben omgezet in een stem op de SP.

Met twee zetels hebben we opnieuw een stem in de Raad, en we zullen er voor zorgen dat deze stem gehoord wordt. De bewijslast ligt nu ook bij ons. Wij zullen u moeten bewijzen dat uw vertrouwen terecht was, en laat één ding duidelijk zijn, dat zullen we de komende raadsperiode dan ook doen.
Dat betekent dat er hard, hard gewerkt zal moeten worden. Want de SP is geen gewone partij, maar een actieve partij die veel investeert in de contacten met de burgers en probeert de burgers mondiger te maken. We vechten voor wat we waard zijn voor onze mening en onze principes. Door folders te lopen, door actie te voeren. Dor mensen persoonlijk te benaderen en te helpen. Door groepen te benaderen en te helpen voor hun rechten op te komen. Op straat. In de wijken. En nu ook in de gemeenteraad.

Indien het bovenstaande u aanspreekt, dan weet u ook dat wat we willen veel tijd kost. Veel man- en vrouwkracht. Want met stemmen alleen redden wij het niet. Wij hebben de mensen nodig die handen en voeten geven aan onze ideeën. Doen, en niet alleen roepen. Actief proberen de maatschappij waar wij deel van uit te maken, beter te maken. Vriendelijker. Respectvoller.

Neem ook die stap van roepen en mopperen en schelden op het onrecht naar het actief bezig zijn onze wereld een stukje mooier te maken. Ideeën hebben is niet genoeg. Doe er wat mee! Dan begin een beter Nederland ook echt…..in Emmen.

Mark Pekelharing,
Voorzitter SP Emmen.

U bent hier