h

SP organiseert verkiezingsmarkt

25 februari 2006

SP organiseert verkiezingsmarkt

Zaterdag 25 februari hadden we als SP een actiedag gepland middels onze kraam in het centrum. Tijdens gesprekken met verwante partijen ontstond gezamelijk het idee om een brede verkiezingsmarkt te organiseren waarbij alle aan de verkiezingen deelnemende partijen de mogelijkheid geboden kregen om zich naar eigen inzicht te presenteren aan het publiek.

Doelstelling was om op deze manier de kiezer de mogelijkheid te bieden een "vergelijkend warenonderzoek" te verrichten. Uitnodigingen zijn verstuurd aan alle deelnemende partijen en een groot aantal sloot zich aan bij dit SP-initiatief. Bij de grote kerk verzamelden zich in de ochtend vertegenwoordigers van vele partijen om zich van hun beste kant te laten zien. De SP stand had als eerste (enige?) de koffie klaar en menig kandidaats raadslid van andere partijen liet zich deze goed smaken. Andere partijen hadden andere zaken in de aanbieding, zo waren er stroopwafeltjes die (door de kou?) wat hard waren maar niettemin de koffie prettig aanvulden, ook de SP-tomatensoep vond gretig aftrek.

Naast de verzorging van de inwendige mens was er natuurlijk tijd voor informatie voorziening. Het is een groot compliment aan onze vrijwilligers dat de aangeboden brochure waarin de SP haar standpunten en kandidaten presenteert regelmatig geweigerd werd met het argument "die heb ik al in de bus gehad". Zeker de bewuste en daardoor goed geïnformeerde kiezer had vaak een aantal gerichte vragen waardoor discussies mét kiezers, maar ook tussen kiezers onderling aan de orde van de dag waren. Ook voerden de SP kandidaats raadsleden discussies met potentiële collega's van andere partijen. Ten slotte willen we als SP na de verkiezingen zo breed mogelijk samenwerken om tot een beter bestuur van de gemeente Emmen te komen, en dan is het goed te weten bij wie je waarop kunt vertrouwen. Al met al was het voor veel mensen een leerzame dag.


U bent hier