h

Socialistische Partij Emmen zoekt bezuinigingen

16 februari 2006

Socialistische Partij Emmen zoekt bezuinigingen

De Socialistische Partij Emmen wil de komende raadsperiode bezuinigen door overbodige uitgaven te beperken. Op hun lokale website emmen.sp.nl is het meldpunt Zondegeld geopend, waarop burgers wordt gevraagd om melding te doen van in hun ogen verspild gemeentegeld in de raadsperiode 2002-2006. De SP is van mening dat er jaarlijks veel geld onnodig wordt uitgegeven. Middels het meldpunt Zondegeld, wat zowel landelijk als lokaal is, komen overheidsuitgaven aan het licht waarop de SP pijnloos kan bezuinigen.

Bedoeling van het meldpunt Zondegeld is het onnodig gebruik van gemeenschapsgeld inzichtelijk en bespreekbaar te maken, zodat de gemeente kan leren van gemaakte fouten. Het gaat de SP er nadrukkelijk niet om dat er zondebokken worden aangewezen. Het belangrijkste is dat er van gemaakte fouten wordt geleerd, en dat voorkomen kan worden dat er opnieuw onnodig gemeenschapsgeld over de balk gaat.

Woensdag 22 februari is Zonde-Geld Dag. Dan stelt de SP, lokaal en landelijk, grote en kleine verspillingen aan de kaak. Om erom te huilen of te lachen, maar in ieder geval om ervan te leren. Want met gemeenschapsgeld moet zorgvuldig worden omgesprongen, zo is de mening van de Socialistische Partij.

De eerstverantwoordelijke voor de grootste onnodige uitgave uit de raadsperiode 2002-2006 zal op die dag door de SP Emmen een prijs krijgen uitgereikt. Waaruit deze weinig begeerde "prijs" bestaat, wordt vooralsnog geheim gehouden.
Op de website worden de burgers opgeroepen om verbazingwekkende projecten, ondoordachte maatregelen, oplossingen die geen oplossing zijn en regelrechte miskleunen te melden. Tevens kan de burger aangeven wat er beter met dat geld had kunnen gebeuren.

U bent hier