h

Moinat lijstrekker van SP in Emmen

1 november 2005

Moinat lijstrekker van SP in Emmen

EMMEN - De SP zal volgend jaar in Emmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen worden aangevoerd door de 42-jarige Wim Moinat uit Zwartemeer. Dit blijkt uit de kandidatenlijst die onlangs door de leden is vastgesteld en in totaal vijftien namen teld.

Moinat is geboren en getogen in Zwartemeer. Voorheen was hij secretaris van de Emmer afdeling en in de afgelopen tijd heeft hij zich met name beziggehouden met het leiding geven aan de steunfractie. De nieuwe lijsttrekker wil een echt links geluid laten horen: "In Emmen is er een tekort aan sociale woningbouw, er is een armoedeprobleem, het gehandicaptenbeleid deugt niet en er is een tekort aan voorzieningen voor jongeren en ouderen. Kortom, allemaal zaken die voor de SP altijd al hoog op de agenda hebben gestaan", aldus Moinat.

De nieuwe SP-vooorman denkt drie zetels te kunnen bemachtigen: "En misschien wel vier. Waarom ik dat reëel vind? Mensen gaan afrekenen na al die bezuinigingen. De SP in de Kamer staat nu bij de laatste opiniepeilingen ook op het dubbele aantal zetels."

De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit: 1. Wim Moinat (Zwartemeer), 2. Petra Hovestadt (Emmen), 3. Boelie Hoekstra (Emmen), 4. Rob Kalmeijer (Emmen), 5. Krista Datema-Klopping (Emmen), 6. Henk Slot (Nieuw-Weerdinge), 7. Jannes Bergsma (Klazienaveen), 8. Harry de jonge (Nieuw-Dordrecht), 9. Hennie Oldenhuis (Emmer-Compascuum), 10. Wout, Doppenberg (Emmer-Compascuum), 11. Rick Denkers (Emmen), 12. Sandra oudshoorn (Emmen), 13. Jops Biersteker (Emmen), 14. Chris Heideveld (Emmen) en 15. Gerrit Saarloos (Emmen).

© De Zuidenvelder 01-11-2005

U bent hier