h

Emmen zet grond met asbest in Rietlanden af

2 november 2005

Emmen zet grond met asbest in Rietlanden af

De gemeente Emmen heeft het met asbest vervuilde stuk grond aan de Veldstukken in de Emmer wijk Rietlanden afgezet. Ze reageert hiermee op een onderzoek van de Socialistische Partij (SP). Die heeft vorige week bodemmonsters laten testen.

Volgens gemeentewoordvoerster Erika Hoekstra zit er inderdaad asbest in de grond van een wal bij het sportpark. Momenteel wordt volgens haar onderzocht welke maatregelen genomen moeten worden. Hoekstra is verbaasd dat de gemeente de asbestvondst uit de pers heeft moeten vernemen. "Er is geen contact geweest tussen de SP en de gemeente", aldus de woordvoerster.
Volgens de SP zijn vorige week EMCO-medewerkers gedwongen om zonder bescherming het asbest te verwijderen. Het materiaal ligt op een perceel van de gemeente. De EMCO-directie liet eerder in deze krant weten hier niets van te weten. De leiding van het werkvoorzieningschap wil de kwestie graag bespreken met de SP.

© Dagblad van het Noorden 2-11-2005


opmerking:
Enige tijd geleden is er door de buurtbewoners geklaagd over de grote hoeveelheid stof/zand die van deze zand bulten afkwam. De huizen in de buurt kwamen onder een laag stof. De bewoners hebben hierover geklaagd bij de gemeente. Ik kan mij goed voorstellen dat deze mensen zich nu zorgen maken. Ik heb de voorzitter van de wijkvereniging gevraagd bij de gemeente een verzoek in te dienen voor meer informatie.

© Rietlanden-emmen.net

U bent hier