h

SP Emmen doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

21 oktober 2005

SP Emmen doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

De SP doet in maart 2006 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Emmen. Het landelijke partijbestuur van de SP heeft hiervoor unaniem toestemming verleend. Op een algemene ledenvergadering hebben de leden de kandidatenlijst vastgesteld. Begin november stellen de leden het lokale verkiezingsprogramma vast.

De SP gaat met 15 kandidaten de raadsverkiezingen van 7 maart 2006 in. De leden kozen de 42 jarige Wim Moinat tot lijsttrekker. Moinat is geboren en getogen in Zwartemeer. Na ruim twee jaar secretaris te zijn geweest van de afdeling Emmen, heeft hij najaar 2004 de leiding op zich genomen van de enthousiaste groep die zich ging voorbereiden op het fractie- en steunfractiewerk. "Ik ben lid van de SP geworden, omdat die partij niet alleen in het parlement actief is, maar vooral daarbuiten met allerlei acties, deze actieve opstelling spreekt mij zeer aan".

Volgens Moinat zijn er kwesties te over om in Emmen mee aan de slag te gaan: "Het gebrek aan sociale woningbouw, het armoedeprobleem, het gehandicaptenbeleid, voorzieningen voor jongeren en ouderen, kortom, zaken die voor de SP altijd al hoog op de agenda hebben gestaan. Het wordt hoog tijd dat in Emmen een echt links geluid te horen is."

De volledige kandidatenlijst luidt als volgt:

1 Wim Moinat Zwartemeer
2 Petra Hovestadt Emmen
3 Boelie Hoekstra Emmen
4 Rob Kalmeijer Emmen
5 Krista Datema-Klopping Emmen
6 Henk Slot Nieuw Weerdinge
7 Jannes Bergsma Klazienaveen
8 Harry de Jonge Nieuw Dordrecht
9 Hennie Oldenhuis Emmer Compascuum
10 Wout Doppenberg Emmer Compascuum
11 Rick Denkers Emmen
12 Sandra Oudshoorn Emmen
13 Daniëlle Mink Emmen
14 Chris Heideveld Emmen
15 Gerrit Saarloos Emmen

U bent hier