h

Jan in Coevorden: Een sucessvolle avond

27 oktober 2004

Jan in Coevorden: Een sucessvolle avond

Op woensdagavond 27 oktober was Jan Marijnissen te gast in Coevorden. In een goedgevulde zaal in de Nieuwe Veste heeft hij ons op een avond vol informatie, achtergronden en kritische aspecten getrakteerd. Het kabinetsbeleid werd met harde feiten genadeloos te kijk gezet. Dit gebeurde vaak op een zeer humoristische en cynische wijze zoals we die zo goed van Jan kennen.

De periode voor de pauze vloog voorbij. In de pauze kon eenieder een vraag stellen aan Jan Marijnissen door middel van een vraagformuliertje. Het tweede deel van de avond werd voortreffelijk geleid door Martin van Balgooij, hoofdredacteur van RTV Emmen. In de vorm van een tweegesprek heeft Jan toen alle vragen beantwoord. Er werden vooral veel vragen gesteld over de sociale zekerheid en de solidariteit. Een erg "rake" opmerking van Jan vond ik "Na de tweede wereldoorlog hadden we niks en konden we alles, nu hebben we alles en kunnen we niks", dit laat duidelijk de tendens zien die we momenteel in Nederland uitdragen. Er hangt een sfeer van negativisme in het land en dat terwijl we zoveel hebben om trots op te zijn. We moeten met zijn allen een houding van optimisme gaan uitdragen terwijl we wel zeer kritisch blijven, slechts dan kan iedereen weer trots worden op ons land, tenslotte zijn we dan trots op onszelf.

Met deze boodschap werd de avond rond 22:20 uur afgesloten. Daarna werd de organiserende afdeling Emmen uitgenodigd door Jan Marijnissen en Hans van Leeuwen voor een drankje in de hotelbar. Hier werd voor mij nog weer eens bevestigd dat we tot de juiste partij behoren. Jan en Hans zijn hele gewone jongens die zich met ziel en zaligheid voor de samenleving inzetten. Het sleutelwoord....SOLIDARITEIT.

De openbare avond in Coevorden was een groot succes, we hopen dat de avond in Meppel vrijdag 29 oktober in café restaurant Nijmeijer ook zo'n succes wordt.


Jan tijdens lezing


Vragen uurtje

U bent hier