h

Bijzondere bijstand en de uitvoering CHRONISCH zieken

5 september 2004

Bijzondere bijstand en de uitvoering CHRONISCH zieken

In de brief van de minister van SZW {verzamelbrief d.d. 24.8.2004}, deelt de minister mede met de gemeenten overeen te zijn gekomen dat de extra gelden die beschikbaar zijn voor chronisch zieken en gehandicapten in 2004, ook besteed dienen te worden.

Verder laat de minister weten dat een groot aantal gemeenten reeds inhoud hebben gegeven aan dit nieuwe beleid, maar dat er ook een aantal gemeenten zijn die dat beleid nog niet hebben uitgevoerd, en dat de minister een onderzoek naar de eerste en de tweede kamer zal zenden voor 1 december 2004 met de uitkomsten van het besteding beleid dat de gemeenten toepassen bij het extra toekennen van voorzieningen in het kader van de SB aan chronisch zieken en gehandicapten.

De SP constateert dat deze invulling in Emmen ook nu in september 2004, nog niet is ingevuld en dat de inhoudelijke discussie nog altijd plaats vind over de invulling met de cliëntenraad en het platvorm van gehandicapten {osog}.
Wij roepen het college op te doen wat door de rijksoverheid is opgedragen namelijk een door de patiënten en consumenten organisaties goedgekeurde overeenkomst te sluiten. De maatregelen van het rijk zullen er immers niet om liegen wanneer de gemeente Emmen wederom in gebreke blijft.

Daarom onze oproep aan u doe nu wat al eerder is opgedragen in de verzamelbrief d.d. 24.8.2004, van de minister van sociale zekerheid en werkgelegenheid.

U bent hier