h

SP trekt aan de bel vanwege kosten renovatie Raadhuis

22 november 2003

SP trekt aan de bel vanwege kosten renovatie Raadhuis

Tijdens de solidariteitsactie die de SP afdeling Emmen al enkele zaterdagen houdt in de Weiert heeft de SP het publiek gewezen op de exorbitante uitgaven die het college van Burgemeester en Wethouders denkt te moeten maken om een deel van het gemeentehuis te renoveren.

Het artikel in DvhN van 21 november met de kop: "Renovatie raadhuis: 28,3 miljoen euro nodig" in veelvoud gekopieerd en uitgestald ontlokte reacties aan het publiek die varieerden van berusting en verontrusting tot verontwaardiging. ("maar voor een buitenbad hebben ze geen geld!")

Het college van Emmen denkt 28,3 miljoen euro nodig te hebben voor renovatie van de noordelijke vleugel van het gemeentehuis. De SP vindt dat een buitensporig hoog bedrag. Voor dit bedrag kun je bijvoorbeeld 100 zeer luxe vrijstaande 4-kamerwoningen neerzetten inclusief aan te kopen grond.

Het valt te begrijpen als de gemeente na alle budgetoverschrijdingen van de laatste jaren nu een ruime marge zou inbouwen in de kostenbegroting van de renovatie. Het genoemde bedrag komt echter zelfs bij de huidige bouwprijzen niet geloofwaardig over en lijkt op prijsopdrijving door kartelvorming of op te luxueuze ambities.

De SP roept de leden van de gemeenteraad op zeer kritisch naar de bouwplannen van het college te kijken en in geen geval dit extreme krediet toe te kennen.

U bent hier