h

Herdenken omdat het moet

5 mei 2003

Herdenken omdat het moet

Het vieren van onze bevrijding en het herdenken van de slachtoffers die de oorlog 1940-1945 gemaakt heeft, zijn jaarlijks terugkerende gebeurtenissen die nodig zijn om ons besef, dat oorlog allerminst het middel is om geschillen tussen naties te beslechten, wakker te houden.

Met de oorlog in Irak nog vers in het geheugen heeft de SP-afdeling Emmen dit jaar voor de jaarlijkse herdenking bij het monument de linten bij haar bloemstuk de teksten meegegeven: "1940 - 1945 en toch Irak. Wanneer Worden Wij Wijzer.nl?" als vraagteken bij het door Nederland ingenomen standpunt.

De herdenking was ditmaal, mede dankzij het mooie weer, druk bezocht. De stemmige muziek bij de muziekkapel zorgde voor een gepaste bijdrage aan de plechtigheid en wij hopen dat ook in volgende jaren de belangstelling voor dit evenement onverminderd blijft.


U bent hier