h

BVO GERED (voor hoelang?)

21 juli 2002

BVO GERED (voor hoelang?)

Welk een succes voor de vriendenclub van de BVO, (Bijl, Evenhuis, Zwiers en Weggemans). De lening is er door dus de licentie is veilig gesteld en er kan weer een jaar op niveau worden gevoetbald.
Nu nog een borg vinden voor 1 september a.s., de bestuurlijke rotzooi opruim en de zaak financieel saneren en klaar is "Cees".

Vergeten even de schuld van € 5,5 miljoen, vergeten even dat er € 1,8 miljoen wordt geleend. Volgend jaar dan failliet? Ach wie dan leeft, dan zorgt toch? De gemeente is dan wel met of zonder borg weer een aardig bedrag aan gemeenschapsgeld kwijt. Maar ach daar is de gemeente Emmen onderhand wel een kei in geworden. Ik hoef de debacles uit het recente verleden toch niet meer op te rakelen wel?

Voorlopig kunnen onze gemeentelijke bestuurders, met Cees Bijl voorop weer een jaar lang het gevoel hebben er bij te horen. Erbij te horen? Jazeker, bij de jongens met het grote geld natuurlijk! Toch fantastisch, dat wereldje van dikdoeners en skyboxbewoners. Net alsof je echt meedoet en werkelijk ontstellend belangrijk bent. Heb je tenminste iets om over te kletsen met familie en vrienden.

Dat raadsfracties van D66 en zeker CDA zich zo door Bijl en consorten laten ringeloren is ongelofelijk, maar goed ze werken ruimschoots mee aan verkwisting van gemeenschapsgeld via de BVO. Je laten ringeloren door uitspraken als, "bedrijvenpark, uitstraling, aanzuigende werking, op de kaart zetten van Emmen", het lijken allemaal schitterende argumenten voor onze amateur politici, maar nergens in Nederland is ook maar een spoortje van bewijs te vinden dat deze argumentatie ondersteunt. Kijk naar Sittard, Arnhem, Groningen, Alkmaar en zo zijn er nog een paar van dit soort opzetjes.

In Sittard zou analoog aan Emmen een "Bedrijvenstad Fortuna" verrijzen met hetzelfde effect als "Bedrijvenpark Meerdijk". Helaas is het project zoals vele jammerlijk mislukt. Kruiwagens vol met gemeenschapsgeld worden gestort in een bodemloze put door politici, verblind door de glamour, die zich schurken tegen de skyboxjongens met het grote geld.

Gemeenschapsgeld dat in een bodemloze put genaamd "BETAALD VOETBAL" wordt gedonderd. Laten we het over een ding eens zijn Betaald Voetbal Organisaties zijn bedrijven. Bedrijven behoren hun eigen broek op te houden en geen gemeenschapsgeld op te maken aan spelerssalarissen van tonnen of miljoenen kostende stadions.

BVO Emmen haal de bezem er door. Neem afscheid van de bestuurders gedreven door eigenbelang en leuke positie. Neem afscheid van sponsors die alleen maar eigenbelang op het oog hebben en op geld uit zijn. Stop met de verkwisting van gemeenschapsgeld.

U bent hier